Qui som?

Som Mª Carmen i Eva, dos alumnes de la UCV, que estudiem el curs per a la Capacitació en l'ensenyament en valencià.Hem creat aquest blog per al Mòdul: Iniciació Educació Literària i Lingüistica.La finalitat es ajudar-mos en el fantàstic món de l'expressió oral en xiquets i xiquetes de primària.Esperem que vos ajude i agrade!!!

jueves, 26 de enero de 2012

La botigueta

L'altre dia en la nostra classe de primer de primària (en un cole castellanoparlant) vam organitzar una botigueta.
 L'activitat consistia en montar una xicoteta botiga en un racó de la  nostra classe al què decidirem anomenar 'La botigueta'. En ella només es podia parlar valencià, ja que l'ambientàrem en la popular sèrie de televisó L'Alqueria Blanca.
Amb aquesta activitat pretenem utilitzar el valencià en situacions reals demostrant així als alumnes que no sols s'utilitza a nivell escolar.
Amb ella introduirem en primer lloc les formules utilitzades en este tipus de situacions,  el vocabulari específic, tant d'aliments (fruites i verdures), com de persones, utensilis... que podem trobar en estos establiments... així com els diferents rols que es poden exercir.
A l'estar treballant per competències, amb aquesta activitat no sols treballarem la comunicació oral, sinó també la podem fer servir a l'hora de treballar el càlcul mental, la moneda, continguts propis de l'àrea de matemàtiques. De la mateixa manera podem utilitzar-la per a treballar la competència en el coneixement i interacció amb el món físic.
Creiem que és una activitat molt polivalent, la qual ens pot ajudar a treballar distints tipus de continguts i competències, sempre sense perdre de vista el nostre objectiu principal, la comunicació oral.



1 comentario:

  1. Hola,
    un dia a classe vérem un vídeo sobre el desenvolupament de la competència comunicativa en una escola multicultural. Us deixe l'enllaç perquè si voleu l'afegiu al vostre blog (copieu-lo i enganxeu-lo a la barra del navegador): http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=17210&p_ex=compet%E8ncia%20comunicativa&p_niv=2215

    Salutacions

    Jordi Oviedo

    ResponderEliminar