Qui som?

Som Mª Carmen i Eva, dos alumnes de la UCV, que estudiem el curs per a la Capacitació en l'ensenyament en valencià.Hem creat aquest blog per al Mòdul: Iniciació Educació Literària i Lingüistica.La finalitat es ajudar-mos en el fantàstic món de l'expressió oral en xiquets i xiquetes de primària.Esperem que vos ajude i agrade!!!

viernes, 27 de enero de 2012

Les titelles



El material de tradició oral és una extraordinària font de riquesa cultural i de coneixement dels pobles. No debades, un dels continguts generals de l’educació primària en la LOE és justament “Conéixer i valorar el patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, dins del context històric, social i lingüístic propi”. Així doncs, el currículum incideix en el potencial educatiu de l’ús, la valoració i el coneixement dels textos que reflecteixen la nostra tradició cultural tant des del punt de vista literari i cultural com des d’altres àrees, com ara l’aprenentatge i la recreació de la llengua pròpia com a ens dinàmic.
 Com ja hem comentat altres vegades, no sols ens comuniquem mitjançant el llenguatge verbal, sinó que també expressem sensacions, emocions, sentiments i pensaments mitjançant altres tipus de llenguatges com ara el gestual, el corporal i fins i tot aquell que fa servir un objecte com una prolongació del propi cos (una màscara, un titella, un objecte d’ús quotidià...). 
Dons bé,volem ressaltar com de motivador resulta la utilització dels titelles a l'hora de treballar el llenguatge oral. Ací proposem un teatre de titelles que es fa a Alcoi, resulta súper divertit per als xiquets i és una forma molt amena de treballar la tradició oral, així com de conéixer diferents dialectes i costums.Vos convidem a tots que aneu a veure-ho amb els vostres alumnes.
Ací vos deixem un vídeo que comenta sobre els personatges, la trama... per a poder treballar-ho abans amb els xiquets.
 Després, podeu muntar el vostre propi Betlem de Tirisiti.
Com sempre, esperem que vos servisca i agrade.

1 comentario: