Qui som?

Som Mª Carmen i Eva, dos alumnes de la UCV, que estudiem el curs per a la Capacitació en l'ensenyament en valencià.Hem creat aquest blog per al Mòdul: Iniciació Educació Literària i Lingüistica.La finalitat es ajudar-mos en el fantàstic món de l'expressió oral en xiquets i xiquetes de primària.Esperem que vos ajude i agrade!!!

viernes, 23 de diciembre de 2011

Parlem amb gestos


Cal aprofitar totes les oportunitats al nostre abast perquè els nostres alumnes adquirisquen i reconeguen la importància de comunicar-se per mitjà de la parla. Al nostre entendre és important que els xiquets i xiquetes sàpien com hem de comunicar-nos per mitjà de la parla. Per això és necessari ensenyar-los la importància de la comunicació no verbal (entonació, gesticulació...)
Donc ací,  vos proposem aquesta activitat: aprofitant la volta al col·legi després d'unes vacances, és bo que els nostres alumnes ens compten com han anat les seues experiències i emocions. Per torns els nostres alumnes faran una exposició d'uns 5 minuts (podent allargar-les mes en cicles superiors) sobre les seues vacances. Pot començar el mestre, sempre donant gran importància, com ja hem dit, a la comunicació no verbal, fent-los veure com pot canviar el discurs depenent dels nostres gestos o entonació.
Com sempre, esperem que vos agrade i vos servisca d'ajuda.

2 comentarios:

  1. M'agrada molt aquesta activitat, al teatre fan una cosa semblant: fer el mateix dialeg amb emocions diferents -trist, alegre, enfadat, etc-.

    ResponderEliminar
  2. Aquest és un aspecte molt important en la comunicació cara a cara. En moltes ocasions la gesticulació, l'entonació i els gestos ens poden ajudar a transmetre un missatge de manera més clara i complementada. Bon treball

    ResponderEliminar